Vad kostade det?

Yleensä Rahakabinettissa ei mainosteta, mutta normaalisti numismaattista kirjallisuutta ei löydy kirjakauppojen alennuksista. Tällä kertaa kuitenkin Akateemisen kirjakaupan kirja-alennuksista löytyi yhden Ruotsin tunnetuimman numismaatikon Lars O. Lagerqvistin kirjoittama Vad kostade det? Priser och löner från medeltid våra dagar.
Vad_kostade_det
Kyseinen teos ilmestyi vuoden 2011 toukokuussa, joten kyseessä on suhteellisen tuore kirja. Teoksessa nimensä mukaisesti kerrotaan mitä mikin asia maksoi aikoinaan ja nykypäivänä (2010 saakka). Lisäksi teoksessa kerrotaan lyhyesti kaupankäynnistä, ruotsalaisen rahajärjestelmän kehityksestä ja eri rahayksiköistä.

Pääosion muodostaa kuitenkin kronologisesti etenevä hinta- ja palkkaosio, joka etenee keskimäärin viisi vuotta kerrallaan, vaikkakin alkuosassa on jopa kymmenien vuosien väli mikä on täysin ymmärrettävää, koska hinta- ja palkkatietoja ei ole säilynyt niin paljon kuin esimerkiksi 1700-luvulla.

Teoksessa on paljon korkealaatuisia valokuvia, joten teosta on myös mukava katsella. Teos on ruotsinkielinen ja vaikka ruotsinkieli ei olisi ollut lukeutunut parhaisiin kouluaineisiin, niin perusruotsilla kyllä pärjää.

Akateemisessa kirjakaupan alennuksessa teos maksaa nyt 11,90 euroa, joten teos kannattaa kyllä hankkia mikäli ruotsalaiset rahat kiinnostavat ja ottaen huomioon Suomen yhteisen historian Ruotsin kanssa, niin teoksesta on myös hyötyä Suomen historiasta kiinnostuneille. Teoksen normaalihinta on keskimäärin 20 € tietämillä hieman paikasta johtuen, joten siihen nähden teoksen sai edullisesti.

Sivuja teoksesta löytyy 191 ja teos kovakantinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s