Erikoiskakkosia metsästämässä

Edellisellä ja kuluneella viikolla päivitettiin Rahakabinetin 2€:n erikoisrahakokoelmaa urakalla. Edellisestä kokoelman päivityksestä oli kulunut aikaa jo vajaa pari vuotta, joten kurottavaa oli paljon, koska kokoelmasta puuttui ennestään jo paljon aiempia erikoiskakkosia ja niitä puuttuu yhä yli 40 kappaletta (sisältäen myös yleisiä rahoja). Erikoiskakkosia on tähän mennessä julkaistu yhteensä 112 kappaletta sisältäen myös mikrovaltioiden – Monacon, Vatikaanin ja San Marinon – erikoisjulkaisut (eri Rahapajavariantit eivät sisälly tähän lukuun).

Kokoelman kaikki kotimaiset erikoiseurot on poimittu kierrosta, jonka lisäksi vuoden 2004 ”risuraha” löytyy myös alkuperäisessä Rahapajan kapselissa. Useimpien ulkomaisten erikoisjulkaisujen kohdalla ne on kuitenkin jouduttu hankkimaan joko jälleenmyyjiltä tai muilta keräilijöiltä.

Osa tuoreista hankinnoista.

Osa tuoreista hankinnoista.

Tuntien selailun jälkeen halvimmaksi tavaksi paljastui hankkia rahat huutonetistä, jossa useimmat nyt hankitut (UNC) rahat sai 2,5-7,9 euron hintaan riippuen hieman kuinka harvinaisesta julkaisusta oli kyse. Kaikista hintavin erikoiskakkonen oli uunituore Monacon erikoiseuro, jonka aiheena on Monacon 20 vuotta kestänyt YK:n jäsenyys. Aino ulkomailta hankittu kolikko oli San Marinon ”Pinturicchio”, jonka sai ulkomailta noin 10 euroa halvemmalla kuin Suomesta. Muiden rahojen kohdalla postikulut olisivat nostaneet rahan hinnan kalliimmaksi kuin mitä sama raha olisi Suomessa maksanut.

Hintaa sai laskettua ennen kaikkea ostamalla samalta myyjältä useampia rahoja samalla kertaa, jolloin postikuluja ei tarvinnut maksella kuin yhden kerran. Tämän lisäksi rahoja kannatti kuitenkin hankkia useammalta myyjältä, sillä luonnollisesti (halpojenkin) myyjien välillä oli eroja hinnoittelussa: mikä toisella maksoi 2,5 euroa saattoi toisella maksaa jopa yli euron enemmän, joten toisaalta hankintoja ei kannattanut keskittää yhteen myyjään. Tämä tietenkin on toimiva ratkaisu jos kokoelmasta puuttuu suuri määrä rahoja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s