Keräilyhaku

Tämän kuun alkupuoliskolla Esa Viitala julkaisi keräilyhakukoneen, jolla voi hakea eri hakuehdoin keräilyrahoja, taidelasia ja keramiikkaa yhteensä 25 kotimaisesta verkkokaupasta ja huutokauppasivustolta. Mukana on nähdäkseni kaikki kotimaiset keräilyrahoja myyvät verkkokaupat lukuun ottamatta Rahapajan ja Suomen Monetan verkkokauppoja.

Keräilyhaku löytää kohteet nopeasti ja helposti ja koostaa ne automaattisesti halvimmasta kalleimpaan. Erityisen hyödylliseksi sivuston tekee se, että sivusto hakee automaattisesti kohteet useilla kirjoitusasuilla suodattaen samalla epärelevantit osumat hakutuloksista pois.

Ruutukaappaus Keräilyhaku-sivustolta. Listattuna San Marinon Pinturicchio.

Ruutukaappaus Keräilyhaku-sivustolta. Listattuna San Marinon Pinturicchio.

Sivustolla pystyy itse valitsemaan miltä kauppiailta rahoja hakee. Jos haluaa esimerkiksi ostaa Suomesta tällä hetkellä San Marinon uusimman erikoiseuron ”Il Pinturicchion” tulee ebay.de, huuto.net (suljetut) ja systeemi.net (suljetut) kohteet klikata poishakutuloksista ja saadun listauksen mukaan Pinturicchion saa halvimmillaan tällä hetkellä 27,50 eurolla. Sivusto hyödyttää keräilijöitä valtavasti, sillä se enää ei tarvitse kahlata jokaista verkkokauppaa yksitellen läpi, vaan sivusto tekee sen puolestasi.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan sivusto tuntuu toimivan hyvin (testattu iMacilla Firefox-selaimella). Ulkoasultaan sivusto on vielä hyvin pelkistetty. Ulkomailla hieman vastaavanlaisia sivustoja ovat antiikin rahojen hakukone http://www.acsearch.info/ ja keskiaikaisten ja modernien rahojen hakukone http://www.mcsearch.info/. Nämä kuitenkin poikkeavat sikäli merkittävästi keräilyhakukoneesta, että nämä sivustot sisältävät ainoastaan hintatietoja sulkeutuneista huutokaupoista, eivätkä lainkaan avoinna olevista kohteista. Tämän lisäksi huutokaupat luovuttavat kyseisille sivuistolle myyntilistansa, jotka tallennetaan sivustojen omalla palvelimelle. Keräilyhakukoneella ei ole omaa tietokantaa, jonne tiedot tallennettaisiin.

Yhteenvetona voi todeta keräilyhakukoneen olevan erinomainen työkalu, jolla keräilijät säästävät rahaa. Tämä varmasti voi myös kiristää hintakilpailua ja laskea tulevaisuudessa tuotteiden hintoja. Näin ainakin toivotaan.

Mainokset

6 responses to “Keräilyhaku

  1. Tervehdys! Minulla on monetan kautta hankkimia kultarahoja n.110000eurolla hankittuja. Nyt haluaisin luopua niistä,mikä olisi mielestäsi paras paikka myydä ne? T.mr

      • Kiitos vastauksesta! Mitä mieltä olet ulkolaisista huutokaupoista,kun niistä on suurin osa ulkolaisia harvinaisia kultarahoja. . T.mr

      • Ulkomailta (etenkin Saksasta ja britanniasta) löytyy paljon erinomaisia rahahuutokauppoja, joissa kohteita voi myydä. Se tietenkin vaatii hieman enemmän säätämistä ja vaivannäköä kuin Suomessa myytäessä. Kannattaa muistaa, että joistain rahoista Suomesta voi saada enemmän kuin ulkomailta, mutta vastaavasti myös joidenkin kohteiden hinnat voivat ulkomailla paljon suuremmat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s