Eurokatalogi 2014

Vähän aikaa sitten ilmestyi uusin Leuchtturmin euroluettelo ”Leuchtturm Catalogue euro coins and banknotes 2014”. Kyseisestä teoksesta ilmestyy vuosittain päivitetty versio ja nykyisellään teos sisältää sivuja yhteensä jo 402 kappaletta, jonka lisäksi lopussa on välinemainoksia, kuten valinevalmistaja Leuchtturmilta voi odottaakin.

Kyseinen opus on monella tapaa hyvin hyödyllinen eurojen keräilijöille. Teos sisältää kuvat kaikista virallisista erikoisjulkaisuista, vuosisarjoista ja tavallisista irtokolikoista. Teos sisältää tiedot mm. lyöntipaikoista, -materiaaleista ja -määristä.
katalogiTeoksen heikoin osio liittyy rahojen arvoihin, sillä hintatietojen osalta teos on kuitenkin pahasti pielessä. Teoksessa ilmoitetaan BU- ja PROOF- rahojen arvot. Keskimäärin teoksen antamat hinnat ovat noin 2–3 -kertaisia käypiin markkinahintoihin verrattaessa. Esimerkiksi Vatikaanin Sede vacante erikoiseuro (BU) tältä vuodelta on hinnoiteltu 145 € arvoiseksi. Vatikaani myi kyseisen kolikon verkkosivujensa mukaan 17 euron kappalehintaan ja keräilymarkkinoilla kolikon nykyinen arvo on keskimäärin noin 60–70 euron välillä.

Toisena esimerkkinä voidaan kertoa, että markkinoilla liikkuu (virallisia) Vatikaanin euroja irtokolikoina nykyään hyvinkin paljon, vaikka nämä kaikki on alun perin ilmeisesti myyty vuosisarjoina. Esimerkiksi vuoden 2009 Vatikaanin kolikot irtokolikkoina sai kuukausi sitten alle 50 eurolla, kun opuksen mukaan näiden yhteenlaskettu arvo on huimat 365 euroa (ja virallisena vuosisarjana 325 €).

Hintansa (ovh 9,95 €) puolesta teosta voi suositella kaikille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s