Latvian eurokolikot

Heti vuoden 2014 alussa euroalueeseen astuvan Latvian eurokolikot on vihdoin hankittu. Ensimmäiset kuvat eurokolikoistaan Latvia julkisti jo vuosia sitten, mutta nyt rahat on päivitetty vastaamaan muuttuneita ulkoasuvaatimuksia.
Erikoista kolikoissa on, että niissä ei ole ilmoitettu rahojen oikeaa lyöntivuotta (2013), vaan virallinen eurojen käyttöönottovuosi (2014).

Latvian eurokolikot 2014. Kuva: Rahakabinetti

Latvian eurokolikot 2014. Kuva: Rahakabinetti

Latvian eurokolikoiden suunnittelukilpailu järjestettiin jo vuosikymmen sitten heti Latvian liityttyä Euroopan unioniin. Kilpailun voitti tällöin Ilze Kalnina. Hänen alkuperäinen ideansa on säilynyt nyt käyttöön otettavissa kolikoissa, joista eurokolikkojen lopullisen ulkoasun on suunnitellut Guntars Sietins ja senttikolikoiden Laimonis Senbergs. Latvian eurokolikot on lyöty tämän vuoden aikana Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa sijaitsevassa rahapajassa.

Latvia liittyi Euroopan unioniin 1.5.2004. Kymmenvuotisen EU-jäsenyyden aikana maa on määrätietoisesti pyrkinyt osaksi euroaluetta. Euroopan unionin neuvosto hyväksyi 9.7.2013 Latvian hakemuksen liittyä euroalueeseen 1.1.2014. Tämän seurauksena Latviasta tulee nyt 18. euromaa. Myös Andorrasta tulee vuonna 2014 euromaa.

Eurot ja latit ovat rinnakkaiskäytössä käteisrahana tammikuun kahden ensimmäisen viikon ajan. Euro on ainoa käypä käteisvaluuttaa keskiviikosta 15.1. alkaen.

Lisätietoja:
http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=293413&contentlan=1&culture=fi-FI#.Ur8Zd_Z0GUc
http://www.uudet-eurosetelit.eu/Euron-k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6notto/Latvia-2014

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s