Europa-sarjan 10 € seteli

Europa-sarjan seuraavan setelin, 10 euron setelin, ulkoasu julkistettiin tänään 13.1.2014. EKP:n johtokunnan jäsen Yves Mersch esitteli uuden setelin Frankfurt am Mainissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Mersch totesi puheessaan, että on helppo unohtaa, miten kunnianhimoinen ja rohkea hanke eurosetelien käyttöönotto kaksitoista vuotta sitten oli. Yhteinen raha yhdistää miljoonia eurooppalaisia eri kulttuureista – setelit ja kolikot kertovat määrätietoisesta työstämme Euroopan unionin eteen. Eurosta on todella tullut eurooppalaisten yhteinen raha. Julkistamistilaisuudessa Mersch muistutti, että on tärkeää ylläpitää luottamusta euroon. Setelisarjan uudistaminen on hyvä tapa varmistaa, että seteleitä voi jatkossakin käyttää luottavaisin mielin.

Uusi 10 euron seteli. Kuva: EKP

Uusi 10 euron seteli takaa. Kuva: EKP

Uusi 10 euron seteli. Kuva: EKP

Uudet 10 euron setelit muistuttavat ensimmäisen sarjan seteleitä, joten ne on helppo tunnistaa 10 euron seteleiksi. Uuden seteliteknologian ansiosta niitä on entistä vaikeampi väärentää, ja ne ovat aiempaa kestävämpiä käytössä. Uuden setelin turvatekijät paljastettiin jo viikkoja aiemmin. Hologrammissa ja vesileimassa on kreikkalaisesta mytologiasta – ja uusista 5 euron seteleistä – tutun Europa-neidon kasvokuva.

Uudet 10 euron setelit lasketaan liikkeeseen 23.9.2014, jolloin kaikilla osapuolilla on aikaa valmistautua käyttöönottoon hyvin. Sarjan muut setelit seteliarvo kerrallaan uusitaan usean vuoden aikana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s