Liettua

Viime vuoden blogi vietti aikalailla hiljaiseloa ja osa varmaan ajatteli blogin jo kokonaan unohtuneen. Passiivinen viimevuosi johtui usean eri asian yhteissummasta, jolloin energiaa ei enää riittänyt blogin kirjoittamiseen. Tänä vuonna tilanne korjataan ja pyritään mahdollisimman useasta asiasta taas tänne kirjoitella.

Aloitetaan vuosi ajankohtaisella asialla: Liettuasta tuli tämän vuoden alussa 19. euromaa.

Kävimme vuonna 2013 Vilnassa Liettuan keskuspankin rahamuseossa, jossa esillä oli tuolloin vasta julkistetut Liettuan eurokolikot. Kyse on todella hienosta museosta, joka suoraan sanottuna pääsi positiivisesti yllättämään. Kyse on kaksikerroksisesta hyvin modernista museosta, jonka alakerrassa (kellarikerroksessa) esitellään keskiaikaista ja sitäkin vanhempaan rahanlyöntiä ja yläkerroksessa (katutasolla) esitellään puolestaan uudempia ja ajankohtaisia rahoja, kuten juuri uusia eurorahoja, joka olit tuolloin vaihtuvana näyttelynä.

Liettuan eurokolikot esittelyssä.

Liettuan eurokolikot esittelyssä.

vilna2 vilna3 vilna4 vilna5Museon opas oli todella ystävällinen ja puhui erinomaista englantia, ja kaikenlisäksi tunsi numismatiikkaa sen verran hyvin, että tavallinen museokävijä tuskin pystyy esittämään kysymystä, johon hän ei olisi osannut vastata. Museoon oli ilmainen sisäänpääsy ja museo oli hyvin suosittu paikallisten keskuudessakin ja kaikkialla se näyttää saaneen ylistäviä arvosanoja. Esimerkiksi TripAdvisorissa museo on Vilnan 101 matkailukohteesta 4. suosituin 93% arvosanalla (146 arvostelua).

Arvosana: *****
Osoite: Totoriu g. 2/8.

Seuraavissa bloggauksissa paneudutaan muihin ajankohtaisiin asioihin sekä viimevuoden hankintoihin ja tapahtumiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s