Brakteaatti pääsi postimerkkiin!

Arkeologista tutkimusta edistävä Suomen muinaistutkimuksen tuki ry on julkaissut raha-aiheisen postimerkin. Merkki julkaistiin 25.3.2015. Postin 1. luokan omakuvapostimerkkiin on kuvattuna harvinainen brakteaatti, jonka kuva-aiheena on puolikuu ja kuusisakarainen tähti. Rahaa on pidetty Länsi-Götanmaalla Lödösessa 1200-luvun puolivälissä lyötynä (LL XIX:1), mutta tätä läheisesti muistuttavia variantteja tunnetaan useita myös Norjasta. Rahan lyöntiajankohta on uuden tutkimuksen myötä tarkentunut noin vuoteen 1220.

2015_postimerkki_03Raha löytyi vuonna 2013 Turun lähistöltä Ravattulan Ristimäeltä, jossa Turun yliopiston arkeologian oppiaine on tehnyt kaivauksia Suomen vanhimman kirkon raunioilla. Postimerkkiin kuvattu brakteaatti löytyi kirkon kivijalan sisältä kuorin läheltä.

Postimerkin hinta on 3 € / kpl ja sen myynnistä saatavilla tuotoilla tuetaan kirkonpaikan tutkimuksia. Merkkiä voi tilata tukiyhdistyksen nettisivujen kautta sekä sitä on saatavilla elokuussa 2015 myös Ristimäen kaivauksilta.

Lisätietoja:
www.smtt.fi (>Tuotteet ja julkaisut) sekä www.ravattula.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s