Double eagle 1933 palaa otsikoihin ja markkinoille

Langbordin perhe, joka omistaa 10 kappaletta aitoja legendaarisia 20 dollarin (Double eagle) kultarahoja vuodelta 1933, on voittanut Yhdysvaltain valtiovarainministeriötä vastaan käydyn oikeudenkäynnin ja saa näin ollen laillisesti myydä omistamansa kultarahat, joiden yhteisarvo on jopa 80 miljoonaa dollaria mikäli vertailukohtana käytetään viimeisintä myyntihintaa. Tällöin kolikko tunnettiin maailman kalleimpana rahana ja sitä tunnettiin vain 3 kappaletta, joista 2 kappaletta oli museoissa poissa keräilijöiden ulottuvilta.

Tällä hetkellä vuoden 1933 tuplakotka on maailman 2. kallein kolikko ja sitä tunnetaan nyt peräti 13 kappaletta, joten huutokauppahinnat varmaan tippuvat hivenen ainakin jos rahat myydään nyt taantuman aikana. Jos et muista koko aiempaa tarinaa kolikon historiallisista vaiheista, niin sen voit käydä uudelleen lukemassa tästä linkistä.

(C) Smitshonian institute

(C) Smitshonian institute

Tuplakotkat. Kuva: tuntematon

Tuplakotkat. Kuva: tuntematon

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö (United States Department of the Treasury) väitti oikeudessa Langbordin perheen omistamia rahoja aikoinaan varastetuksi Philadelphian rahapajalta, jossa niiden oli määrä päätyä sulatettavaksi. Valtiovarainministeriön mukaan Israel Switt varasti rahat rahapajan työntekijän avustukselle. Swittin kuoltua vuonna 1990 perikunta löysi rahat tallelokerosta. Valtiovarainministeriö vetosi siihen, että koska rahat on varastettu, ne ovat täten yhä Yhdysvaltain valtiovarainministeriön omaisuutta, eivätkä Langbordin perheen, jolloin rahat takavarikointiin. Perhe oli häviöllä oikeudenkäynnissä, mutta oikeusprosessissa tapahtuneen lakiteknisen virheen vuoksi rahat on nyt kuitenkin palautettava Langbordin perheelle, jolla on tämän seurauksena laillinen oikeus myydä rahat eteenpäin halutessaan. Saapa nähdä jatkuuko tarina…

Ja jos jäit miettimään mikä on maailman kallein raha tällä hetkellä, niin löydät vastauksen tästä linkistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s