Kuukauden esine: kesäkuu 2015

Kesäkuun kuukauden esineenä on Lastensuojelun Keskusliiton myöntämä hopeinen lastensuojelumitali.
lastensuojeluLastensuojelun Keskusliiton myöntämä lastensuojelumitali voidaan jakaa lastensuojelun hyväksi suoritettavassa työssä ansioituneille henkilöille tai yhteisölle joko hopeisena tai pronssisena. Hopeinen ansiomitali on liiton korkein huomionosoitus ja se voidaan antaa henkilölle, joka on vastuullisessa asemassa ansiokkaasti suorittanut johtavaa, luovaa ja maan lastensuojelua suoranaisesti tai välillisesti edistävää työtä. Tämän mitalin on saanut vuonna 1952 lastensuojelun ylitarkastaja Kosti Pirjola.

Mitalin on suunnitellut suomalainen kuvanveistäjä Gerda Qvist (1883-1957) ja mitalin tunnuskuvana on kapaloitu lapsi. Symbolin aihe, joka on yhteinen Genevessä toimivalla Kansainvälisellä Lastensuojeluliitolla ja sen eri maiden jäsenjärjestöillä, on peräisin renessanssiajan firenzeläisen löytölastenkodin reliefistä, joka oli sijoitettuna löytölastenkodin oven yläpuolelle. Reliefin on luonut italialainen mestari Andrea della Robbia (1435–1525).

Mainittakoon, että vapaan lastensuojelutyön keskusjärjestöjen käytäntöön ottama symboli eroaa eri maissa ainoastaan siinä, että tunnuskuvassa esiintyvän lapsen kapalot on kunkin maan keskusjärjestön merkissä kuvattu toisistaan poikkeavasti.

Mitalin tiedot:
Paino: 84,7 g.
Halk. n. 57 mm.
Vuosileima: V6 = 1950.
Pitoisuusleima: 813H
Tekijäleima: Auran Kultaseppä Oy, Turku.

Lisätietoja
Lastensuojelun keskusliiton verkkosivu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s