Suomen Pankin rahamuseo

Kesän erinomaisiin käyntikohteisiin lukeutuu myös Suomen Pankin rahamuseo, joka esittelee rahan historiaa meillä ja muualla sekä Suomen Pankin toimintaa Euroopan keskuspankkijärjestelmässä. Museon pääteemoja ovat rahatalouden ilmiöt, rahapolitiikka, rahan historia, setelitaide, setelitaiteilijat sekä keskuspankin rooli rahatalouden vakauden vartijana, joten sen lähestymistapa rahaan on hieman erilainen kuin tavallisilla kulttuurihistoriallisilla museoilla.

Vaihtuva näyttely.

Vaihtuva näyttely.

Parhaillaan vaihtuvana näyttelynä oli Yhteinen velkamme – valtion lainanotto vuosina 1859–2015, joka on nähtävillä 21.4.–20.9.2015 välisen ajan.

Rahamuseon ehdoton vahvuus on hyvä sijainti, ilmainen sisäänpääsy sekä upeat näyttelyt. Joitain pieniä asiavirheitä näyttelytekstit sisältävät, sillä ovathan tekstin laatineet taloustieteilijät, eivätkä historioitsijat.

raha2raha5Numismaatikoita ajatellen kaikista mielenkiintoisimman osuuden muodosti varmaan setelitaiteesta kertova osio sekä vanhat setelien painolaatat, joita on muutama kappale museossa näytillä.

raha1

Lisätietoja:
http://www.rahamuseo.fi/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s