Syksyn huutokaupat

Syksy on tunnetusti huutokauppojen osalta hyvin kiireistä aikaa, sillä kesäloman jälkeen keräilijät ovat taas valmiita keskittymään harrastukseensa. Lähestyvän syksyn ensimmäinen tunnusmerkki on yleensä se, kun huutokauppakatalogeja alkaa postilaatikosta tippumaan kilokaupalla. Tämä syksy ei ole ollut poikkeus, vaan huutokauppoja on jopa lukuisia päällekkäin, sillä tänäänkin sivusilmällä seurattiin niin Spinkin, Rauchin ja Agoran huutokauppaa.

Huutokauppaluettelot kuuluvat syksyyn.

Huutokauppaluettelot kuuluvat syksyyn.

SNY:n huutokauppa meni jo kuin myös Tukholmalaisen Myntauktioner i Sverige AB:n. Tulossa on vielä pitkä liuta huutokauppoja mm. Holmaston huutokauppa. Muutamasta huutokaupasta on tullut muutama kohde voitettua, mutta jostain syystä kaikki oikeasti kiinnostavat kohteet ovat olleet sen verran ylihintaisia, että huutokilpailussa on jääty kärjestä välillä hyvinkin kauas. Voitettuja kohteita voi toistaiseksi kuvata parhaiten sanomalla niitä lähinnä lohdutuspalkinnoiksi. Rauch on ollut tuttuun tapaan taas reippaasti ylihintainen, jonka lisäksi huutomaksu oltiin korotettu 22 % mikä vaikuttaa jo tarpeettomalta liikkeeltä yritykseltä ottaen huomioon, että kohteiden hinnat muutenkin korkealle.

Uudistunut käyttöliittymä ja hintataso olivat molemmat pettymyksiä.

Uudistunut käyttöliittymä ja hintataso olivat molemmat pettymyksiä.

Tulevissa huutokaupoissa on muutamia mielenkiintoisia kohteita, joista mainita voisi Künkerin huutokaupassa 2500 € lähtöhinnalla oleva 1. luokan Vapaudenristi rintatähtineen, miekkoineen ja tammenlehvineen. Künker on maailman suurimpia ja menestyneimpiä huutokauppataloja, joten pohjahinnalla ei kannata mitään kuvitella saavansa. Tänä syksynä huutokaupoissa ei ole ollut taantumasta tietoakaan, joten leikkimielisesti voin veikata, että kohteen myyntihinta on viisinumeroinen alkaen kuitenkin ykkösellä. Huutakaahan pojat tämä kohde takaisin kotiin…

Kuva: Künker

Kuva: Künker

Holmastolta puolestaan voisi esille nostaa presidentti K. J. Ståhlbergille luovutetut vuoden 1922 koesetelit (lähtöhinta 5000 €). Mielenkiinnolla seuraan vaihtavatko setelit omistajaa lähtöhinnan ollessa mielestäni ehkä hivenen liian korkealla mielenkiintoisesta ja arvokkaasta provenienssista huolimatta.

Kuva: Holmasto

Kuva: Holmasto

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s