Hagelstamin huutokaupassa hintaennätys

Mannerheim-risti on Suomen ylivoimaisesti tunnetuin ja arvostetuin kunniamerkki. Nyt myyty risti nro. 153 luovutettiin luutnantti Arvo Veikkaselle lokakuussa 1944. Veikkanen kunnostautui tuhoamalla vihollisen tankkeja viekkaalla toiminnallaan ja omaa henkeä uhmaamalla. Tämä arvokkain suomalainen kunniamerkki myytiin ennätyshintaan 46 000 euroa (provisioineen hinta yli 54 000 euroa) alkuperäisen luovutuskirjan, kirjekuoren ja pienosmerkin kera suomalaisvenäläiselle huutajalle. ”Mannerheim-ristin myyntiennätys tuki todella vahvaa militariahuutokauppaamme. Kiinnostuneita oli paljon liikkeellä ja esinetarjontamme oli laadukas ja harvinainen. Hyvä tarina kiehtoo ihmisiä ja niitä oli tällä kertaa runsaasti”, toteaa Hagelstam & Co:n intendentti Thomas Luoma.

Kuva: Hagelstam & co.

Kuva: Hagelstam & co.

Venäläiset esineet kiinnostivat tuttuun tapaan myös paljon ja hienoja hinnannousuja nähtiin monta. Venäläinen Viaporin linnoitusjoukkojen kunniamerkki nousi 6 000 euroon (lähtöhinta 1000 euroa),  Kindjal-tikari nousi 4.600 euroon (lähtöhinta 250 euroa). 
Myös suomalainen upseeripuukko ja vyö nousivat hintaan 1300 euroa (lähtöhinta 300 euroa).

Pitkäjänteinen panostuksemme muun muassa militariaan ja venäläisiin asiakkuuksiin näkyy hyvin. Paljon ihmisiä, paljon esineitä ja hinnatkin nousivat hienosti”, Hagelstam & Co:n toimitusjohtaja Mats Wolontis toteaa tyytyväisenä.

Lisätietoja:
Iltasanomien uutinen aiheesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s