”Lähetys on noudettavissa”

Vapaa-ajan harrastuksissa hyvän fiiliksen tavoitteleminen on tärkeä osa pakettia. Harrastuksilla pyritään tavoittelemaan mielihyvää. Toistuvat positiiviset kokemukset vahvistavat harrastusta kohtaan tunnettua kiinnostusta. Rahoja kerätessä moni täysin arkinen asiakin saa aivan uusia merkityksiä. Yksi niistä on esimerkiksi postin odotus – tarkemmin sanottuna ostettujen kohteiden saapuminen. Jokainen keräilijä tietää tunteen, kun posti tippuu luukusta. Ensimmäisenä tarkistetaan tuliko postilta ilmoitus ”lähetys on noudettavissa”. Tunnet lyhyen hetken verran pettymyksen tunteen jos ei tullut.

Sitten se päivä koittaa. Rekisteröity kirje odottaa sinua postissa. Se hetki tuntuu ylimääräiseltä palkkapäivältä. Taivaalta saa vettä sataa vaakatasossa tai sitten täytyy olla kuumehouruissa, että lykkää postin noutoa. Kysehän on melkein samasta kuin joulua lykkäisi.

Vihdoin edessäsi on postista noutamasi paketti. Mikäli odotat useampaa lähetystä mietit mikä odottamistasi lähetyksistä saapui. Joka tapauksessa tiedät sen sisällön tekevän sinut onnelliseksi. Kädet hikoavat, kun etsit keskittyneesti mattoveistä, jolla saat teippaukset viilettyä vaivatta auki. Odotat hetkeä, jolloin ensikertaa näet ostamasi rahat. Tunne on varmaankin hieman sama kuin ensitreffeillä. Olet nähnyt kuvat, mutta siitä huolimatta mietit kuinka hyvin todellisuus vastaa näkemiäsi valokuvia.

pakettiSen jälkeen kun suojapakkauksista on selvitty rahat ovat edessäsi joko muovitaskussa tai rahakuoressa. Enää tarvitsee vain kurkata sisään, jonka jälkeen saat ihailla rahoja ja pyöritellä niitä sormiesi välissä. Avaat rahakuoren ja siinä ne ovat: pieni pala ihmiskunnan historiaa kauneimmassa mahdollisessa muodossa. Saatat verrata valokuvaa kädessäsi pitelemään kohteeseen samalla miettien, että pitelet kädessäsi juuri jonkun historiankirjoituksen unohtaman henkilön kuukausipalkkaa tai sitten rahaa, jolla aikoinaan sai ostettu kolpakollisen olutta. Kädessäsi on joka tapauksessa pieni pala historiaa. Siitä hetkestä alkaen sinun tehtäväsi on varmistaa sen siirtyminen seuraavalle omistajalle samassa kunnossa, kun se oli pidellessäsi esinettä ensimmäistä kertaa käsissäsi. Historiallisten esineiden omistamiseen liittyy vastuu. Me emme ole esineen elinkaaressa sen ensimmäinen omistaja, mutta omilla toimillamme voimme varmistaa sen ettemme ole sen viimeinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s