Miten sitten kävikään?

SNY:n huutokauppatulokset on tänään julkaistu yhdistyksen verkkosivuilla ja voimme niistä todeta, että tällä kertaa floppasi ja pahasti.

Kuudesta kohteesta peräti puolet jäi myymättä eli kohteet 11, 114 ja 132. Kolme kohdetta sen sijaan meni kaupaksi, mutta niistäkin kaksi pohjahinnalla (kohteet 31 ja 20) ja denga-eräkin (kohdeno. 133) keräsi vain kaksi huutoa hinnan kohoten 50 euroon. Näin ollen huutokaupasta jää käteen myymättömien kohteiden ohella 95 €, josta miinustetaan vielä myyntiprovisiot eli neljästä dirhemistä, roomalaisesta sestertiuksesta ja 17 kappaleesta 1700-luvun alkupuolen dengasta käteen jäi yhteensä noin 70 euroa. Näissä kaupoissa jäätiin tällä kertaa tappiolle.

Oppitunti I: Myymättä jäänyt – referenssiteoksessa harvinaiseksi luokiteltu – denga 1730 variantti (lähtöhinta 20 €) on sentään hyvä konkreettinen esimerkki siitä, että harvinaisuus yksistään ei tee kohteesta rahallisesti arvokasta, vaan kohteen kuntoluokka vaikuttaa siihen harvinaisuutta enemmän. Monia yleisiä, mutta hyväkuntoisia (!) venäläisiä rahoja myytiin samassa huutokaupassa sadoilla euroilla.

Positiivisena asiana voin todeta, että huutokaupasta tuli sentään voitettua kolme kohdetta, joihin voidaan joskus myöhemmin palata.

Yleisesti ottaen huutokauppatuloksista voi havaita, että yllättävän moni muukin kohde jäi myymättä (Huutokauppatuloksissa ”0” tarkoittaa, että kohde ei mennyt kaupaksi) etenkin venäläisistä rahoista, ja nekin mitkä meni kaupaksi yleensä eivät kovin paljoa nousseet, vaikka toki muutama poikkeuskin mahtui mukaan. Maailman kultarahat sen sijaan näyttävät kaikki löytäneen uuden omistajan. Suomalaiset kolikotkin teki odotetusti hyvin kauppaa. Mukana oli muun muassa rautainen 5 pennin kolikko vuodelta 1918, jonka hinta nousi 400 eurosta 680 euroon.

Onneksi verkkoja on laskettu veteen useampia ja seuraavaksi nähdään miten allekirjoittaneen kohteelle käy huhtikuussa pidettävässä Künkerin eLive Auctionissa. Siihen palataan sitten lähempänä kyseistä huutokauppaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s