Alkukevään huutokauppakatsaus

Katselin juuri huutokauppaluetteloita, joita posti on kotiini kantanut lähiaikoina. Kotimaisten huutokauppojen tarjonta on ollut pienoinen pettymys. Holmastolla eikä Htohuudolla kummallakaan ole oikein selkeitä vetonauloja millään osa-alueella – ei edes kotimaisten rahojen osalta. Toivottavasti huhtikuun Nils J. Lindbergin harvinaisten suomalaisten rahojen kokoelman myynti SNY:llä antaa potkua takaisin hommaan.

lindbergSuomessa kellään ei ollut hetkeen hyviä ja harvinaisia vanhoja Ruotsikohteita vähään aikaan myynnissä, ja Ruotsi näyttää muutenkin kutistuneen aika marginaaliseksi osaksi huutokauppoja. Uskoisin, että Ruotsikohteille kysyntää riittäisi, kunhan se olisi muuta kuin perusmassaa.

huutokauppaluettelotAntiikin ja keskiajan osaltakaan ei ole oikein kehumista Suomessa. Ulkomaisista sen sijaan Jean Elsenillä ja Künkerilla kyllä näyttää potkivan hyvin, mutta kiinnostavien kohteiden lähtöhinnatkin alkavat olla jo minun budjettini tavoittamattomissa puhumattakaan vasarahinnoista.

Künker 273: kohde 284. Minimihinta 6000 € / tavoitehinta 7500 €. Kuva: Künker

Künker 273: kohde 284. Minimihinta 6000 € / tavoitehinta 7500 €. Kuva: Künker

Otetaampa esimerkiksi, vaikka Künkerin kohde 284, joka on ateenlainen tetradrakhma (440/420 eKr.), jonka minimihinta on 6000 euroa ja tavoitehinta 7500 euroa. Onhan se nätti kuin mikä, mutta silti! Lähtöhinta 6000 €+provisiot = $$$! Keräilijän kannalta on tietenkin ikävää jos harrastus tulee täysin mahdottomaksi laadukkaiden kohteiden huippukorkeiden hintojen vuoksi. Künkerin huutokaupassa on kohteita yhteensä 1122 kappaletta ja minun budjettini riittää tällä hetkellä tekemään pohjatarjous kahdesta kohteesta, jotka minua erityisesti kiinnostavat. Käytännössä se tarkoittaa, että kyseiset kohteet menevät ohi 99,999 % varmuudella. Tuplaamalla tarjoukseni todennäköisyys muuttuisi juuri ja juuri 50 % tienoille ja kolminkertaistamalla varmaan oltaisiin voittajia 75% varmuudella jos mutu-tuntumalla pitäisi kyseisten kohteiden vasarahintaa arvuutella. Voin huutokaupan jälkeen kertoa miten kävi…

Ehkä nyt pitäisi käydä kokoelmaa läpi ja laittaa myyntiin osa niistä lukuisista sivupoluista, joita minunkin kokoelmassani on turhankin monta. Toisaalta haluaisin opetusmielessä pitää muutaman esimerkkikappaleen oman kädenulottuvilla niistäkin, joita en varsinaisesti kerää. Tällaisina kausina tulee tyytyä kokoelman laadun parantamiseen sen sijaan, että yrittäisin aukkoja täytellä. Parempikuntoisen kohteen ostaminen tyydyttää keräilyviettiä ja huonompikuntoisen kappaleen voi laittaa markkinoille myyntiin, jolloin osa uuden kappaleen hankintahinnasta saadaan toivottavasti katettua myynnillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s