TRP 2016 (osa 1)

Turun rahan päivä 2016 on nyt takanapäin ja ajattelin kirjoittaa raporttia siitä kahdessa osassa. Tässä ensimmäisessä osassa paneudutaan siihen mitä tuli ostettua ja mitä tapahtumassa ylipäätään oli myynnissä. Toisessa osassa sitten kerron näyttelyistä yms.

Tapahtumassa rahakauppiaita oli laskujeni mukaan yhteensä 16 kappaletta. Valtaosalla myyjistä oli päällekkäistä tavaraa. Lähes kaikilla taisi olla erikoiseuroja pöydät täynnä, Numismaatikkoliiton rahahinnastoja (uusia ja vanhoja) ja erilaisia keräilytarvikkeita unohtamatta tietenkään markkoja ja pennejä. Kunniamerkkejä oli myös useammalla myyjällä pöydällään, mutta harvinaisempia kunniamerkkejä ei tainnut olla kellään muulla kuin Prenikalla, joka itse asiassa oli antiikkiosastolla myyjänä, eikä näin ollen lukeudu näihin 16 Turun rahan päivän myyjiin.

Antiikin rahoja löytyi kolmelta myyjältä, joista yhdellä ne olivat lähinnä ylihinnoiteltua huonokuntoista massaa kahdella myyjällä hintatason ja laadun ollessa paremmin kohdallaan. Näkökulmastani messujen pelastaja oli jälleen kerran Eskilstunasta messuille saapunut Harry E., jolta ostin kuusi ruotsalaista rahaa joko täydentämään kokoelman aukkoja tai sitten saadakseni paremman kappaleen tilalle. Olenkin puhunut, että Suomen markkinoilta paremmat ruotsikohteet ovat jostain syystä lähes kokonaan kadonneet ja ilman Harryä niitä ei olisi ollut näilläkään messuilla. Harry oli ehdottomasti messujen ammattitaitoisin myyjä mitä tulee numismaattiseen osaamiseen ja monet tutuistani ohjasinkin Harryn pöydän ääreen. Tässä Harrylta ostamia kohteita:

adolffredrik_ayrikm1768fredrik_ayri1_6öresm1718kustaaIII_ayrism1778 örekm1662Messujen paras löytö oli kuitenkin kotimaisen rahakauppiaan romulaatikosta löytämäni 10 euron hintainen Sten Sture vanhemman (1470-1497, 1501-1503) Västeråssissa lyöty puolen aurtuan hopearaha. Raha oli aivan kasan päällimmäisenä ja sen oli epäilemättä moni nähnyt ennen minua, sillä vaivauduin myyjän pöydän ääreen vasta sunnuntai aamupäivällä. Tämä taas kuului neuloja heinäsuovasta -kategoriaan.
stensture

Mainokset

2 responses to “TRP 2016 (osa 1)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s