Künkerilla myynti

Eilen linjoille ilmestyi Künkerin eLive auction 39, jossa on myynnissä yksi Rahakabinetin erä. Lupasinkin kuukausia sitten kertoa hieman eri huutokauppojen myyntiprosessista ja nyt on vuorossa ensimmäinen ulkomainen huutokauppatalo. Kyseessä on ehkäpä Euroopan suurin rahoihin erikoistunut rahahuutokauppatalo Künker. Olen ollut pitkään Künkerin vakioasiakas, joten sitä kautta koin luonnolliseksi myydä sellaisia kohteita kyseisen huutokauppatalon kautta, joille Suomessa ei ole pahemmin kysyntää.

Kohteiden myynti
Kyseisten kohteiden myynnin osalta olin Künkeriin yhteydessä ensimmäisen kerran sähköpostitse keväällä 2015 eli lähes vuosi sitten. Tällöin tiedustelin mahdollisuutta myydä heidän kauttaan yhdysvaltalaisen ja britannialaisen kauppadollarin sekä Ranskan Indokiinan piastren.

Kuvat nähtyään he kelpuuttivat kolikot myyntiin eLive Auctioniin, joka on varsinaista salihuutokauppaa edullisempi hintatasoltaan. Künker ei myy – eikä ota vastaa – arvoltaan alle 50 euron arvoisia rahoja lainkaan, joten se on syytä ottaa huomioon mikäli meinaa heidän kauttaa myydä kohteita. Seuraavaksi laitoin kolikot heille kirjattuna kirjeenä menemään ja ne saatuaan he kuittasivat kolikot vastaanotetuksi ja pyysivät lähettämään skannatun kuvan passistani ja myyntisopimuksen allekirjoitettavaksi. Künkerin myyntiprovisio on 15 % vasarahinnasta.

Nämä saatuaan he ilmoittivat kolikoiden menevän seuraavaksi arviointiin ja kuvattavaksi. Loppuvuodesta 2015 he ilmoittivat, että he myyvät kolikot yhtenä eränä mikä sopi minulle, vaikka alun perin toivoin, että yhdysvaltalainen kauppadollari olisi myyty yksistään, sillä se on selkeästi kolikoista kallein. Pyysin saada valokuvan etukäteen nähtäväksi, sillä välillä Künkerin valokuvat useamman kohteen eristä ovat olleet todella suttuisia, mutta nyt kuvat oli ihan OK.

240852_0_originalErän lähtöhinta on 100 euroa, mutta kysyessäni heidän arviotaan kolikoiden yhteisarvosta, niin he arvelivat sen olevan 300 euron tietämillä. Se mihin hintaan kolikot menevät on tietenkin sitten eri asia. Esim. samanlainen yhdysvaltalainen kauppadollari (1877-S) on yksinään 280 euron lähtöhinnalla myynnissä samassa huutokaupassa (kohde 1187).

Seuraava vaihe on tietenkin itse huutokauppa reilun viikon päästä, jonka jälkeen kohteiden tilitystä saa odotella parisen kuukautta tai jos kohteet jäävät myymättä, niin ne sitten tulevat paluupostissa takaisin.

Kokonaisuutta ajatellen Künkerilla ihan hätäisen kaverin ei kannata myydä, sillä kokonaisuudessaan se kestää noin vuoden verran. Kommunikointi Künkerin kanssa sujuu hyvin, mutta esimerkiksi kotimaisiin huutokauppoihin verrattuna, niin asiakas ei pysty paljoakaan vaikuttamaan kohteiden lähtöhintaan tms. Tämä erän kannalta ongelmallista voi olla, että kohteet ovat aivan huutokaupan lopussa, joka on mielestäni huonoin mahdollinen paikka myynnin kannalta. Toki verkkohuutokaupassa tarjouksia voi jättää 24/7, mutta huutokaupan ollessa päällä moni ostajaehdokas saattaa tuhlata rahansa jo paljon ennen kohdetta numero 2104.

Mainokset

One response to “Künkerilla myynti

  1. Päivitysilmoitus: Huutokauppakatsaus | rahakabinetti·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s