TRP 2016 (osa 2)

Turun rahan päivillä nähtiin tänä vuonna Pertti Karppisen arvokisamitalit sekä hänelle viime vuonna myönnetty Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi. Risti valitettavasti puuttuu valokuvastani, sillä ansioristi saapui vasta jälkijunassa Karppisen itsensä tuomana vitriiniin. Karppisen arvokisamitalit olivat ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä.

karppinen

Montrealin olympialaisten kultamitali 1976.

Montrealin olympialaisten kultamitali 1976.

Moskovan olympialaisten (1980) kultaitali.

Moskovan olympialaisten (1980) kultaitali.

Los Angelesin olympialaisten (1984) kultamitali.

Los Angelesin olympialaisten (1984) kultamitali.

Näytteillä oli perinteinen Leo Äärin Turun rahojen ja Raamatun rahojen kokoelma sekä muun muassa Suojeluskunnan ja Lotta Svärdin käsivarsinauhoja ja käsivarsikilpiä.

suojeluskuntaRahakabinetilla oli myös ensimmäistä kertaa oma vitriini. Valitettavasti unohdin ottaa valokuvan ennen vitriinin lukitsemista, jolloin messukeskuksen loisteputket luonnollisesti häiritsevät jokaista valokuvaa. Rahakabinettilla oli kirjanmerkin tapaisia esitteitä noin 100 kappaletta, joista vajaa puolet lähti numismatiikasta kiinnostuneiden matkaan. Näytteillä oli muun muassa sassanidien drakhma sekä tämän arabialainen jäljitelmä sekä tabaristanilainen puolen drakhman raha sekä bysanttilaisia ja näiden arabialaisbysanttilaisia jäljitelmiä. Lisäksi esillä oli neljä erilaista kultadinaaria ja erilaisia hopeadirhemeitä ja kuparifalsseja 700-, 800-, 900- ja 1000-luvulta. Käytännössä valitsin sellaiset rahat, jotka kaikki ovat keskenään erilaisia, jotta tarkkakatseinen kävijä olisi havainnut ajan myötä tapahtuneet tyylimuutokset.

rahakabinetin_vitriini

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s