Huutokauppakatsaus

Tässä pikainen huutokauppakatsaus. Aloitetaan myynneistä: Künkerilla kohteeni meni kaupaksi 200 eurolla mikä on ihan tyydyttävä tulos. Käteen jää enemmän kuin mitä itse olen kohteista maksanut. Se on minulle pääasia.

mainosSitten mennään tuleviin huutokauppoihin. SNY:n tulevalle Lindbergin huutokaupalle on kovat odotukset ja tulen itsekin paikan päälle seuraamaan kauppaa ja tietenkin tapaamaan niin uusia kuin vanhoja tuttuja. Huutokaupat ovat minulle pääasiassa sosiaalisia tapahtumia. Tämän vuoksi jätän usein ennakkotarjouksen sisään, jotta voin rauhassa keskustella ihmisten kanssa jos siltä tuntuu. Ennakkatarjousten jättö ei estä paikan päällä huutokauppaan osallistumista jos joku on joskus miettinyt asiaa.

Lindbergin huutokaupan huutokauppa jatkuu tavallisella huutokaupalla (no. 399), joka sisältää myös hyvin mielenkiintoisia kohteita. Edetään numerojärjestyksessä.

Kohde 317. Islamilainen kultadinaari vuodelta 980 jkr. Nämä ovat aina hienoja rahoja.

Kohteet: 322-348. Myynnissä on myös todella hyvä erä kiinalaisia rahoja tunnetun edesmenneen suomalaisen numismaatikon kokoelmista. Hyvä mahdollisuus saada aitoja kiinalaisia rahoja. Itse en usein uskalla ostaa kiinalaisia rahoja edes ammattirahakaupoista, koska en yleensä tiedä onko yrityksen palkkalistoilla pätevää kiinalaisten rahojen asiantuntijaa. Nyt tiedän rahojen omistajan olleen kokenut ja asiantunteva keräilijä, jonka vuoksi itse tulen luultavasti jonkun kohteista ostamaan tai ainakin tarjoamaan.

Kohde 646: 25 penniä 1866. Rahassa on vuoden 1865 tunnuspuoli ja kombinaatio on Borgille tuntematon.

Setelipuolelta on mainittava nämä:
Kohde 761: 3 mk 1866 Florin – Nybergh. Tunnetaan 3 kappaletta.
Kohde 902: 5000 mk (1939) / 500 mk Litt. A (päällepainettu).
Molemmat kohteet hyvin harvinaisia.

Kunniamerkkien osalta kohde 1032: Kolmannen valtakunnan aikainen Saksan Kotkaritarikunnan 1. luokan ansioristi miekoilla. Mukaan tulee kaikki herkut. Satun tietämään mistä kohteesta on kyse, joten voin lisätietona kertoa, että saaja on suomalainen! Sen voi jokainen paikan päällä todeta myöntökirjan perusteella.

Muista huutokaupoista voin sen verran todeta, että belgialaisen Jean Elsenin kiinteähintaisten rahojen myyntiluettelo tippui juuri postilaatikosta. Hyvä kattaus taas antiikin rahoja, mutta ei mitään harvinaista tai riittävän edullista, jotta itse ostaisin mitään heiltä tällä kertaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s