Uutuuskirjoja

Numismaatikkoja on karkeasti jaoteltuna kolmenlaisia:
1) itseoppineita,
2) kirjanoppineita ja
3) niitä, jotka ovat oppinsa saaneet kollegoilta.

Valtaosa on toki enemmän tai vähemmän näitä kaikkia, sillä osa osaamisesta on yleensä kirjasta lukemalla opittua, osa itseopittua kokemuksen kautta ja osa opittu muilta ihmisiltä. Kokemuksen kautta oppiminen on lienee hitain tapa oppia, sillä silloin pyörä ikään kuin tulee usein keksittyä uudestaan. Tällöin moni asia jää myös kokonaan oppimatta.

Kollegoilta oppimisella on myös rajansa. Ensinnäkin täytyy ylipäätään olla mentori tai jonkinlainen oppi-isä, jolta voi saada oppinsa. Tämä on ehkäpä helpoin tapa oppia, kun oppinsa saa muun työnteon tms ohella. Haittapuolena voi olla, että kolleegan virheelliset tai vanhentuneet tiedot siirtyvät eteenpäin siinä missä oikeassa oleva tieto. Lisäksi kolleegallakin voi olla rajansa sen suhteen mitä hän tietää ja mitä hän ei tiedä. Tällöin puuttuva tieto täytyy muulla tavoin kaivaa esille.

Nopein tapa oppia valtavasti erilaisista asioista on lukemalla. Tätä varten tarvitaan kirjoja, jotka siirtävät tiedon henkilöltä toisella nopeasti ja vaivatta. Toki kirjatkin vanhenevat kuin myös niiden joiltain osin niiden sisältämä tieto. Tämän vuoksi kirjahyllyä on hyvä päivittää säännöllisin väliajoin mahdollisuuksien mukaan.

kirjatTämän johdannon saattelemana esittellen uusimmat kirjahankintani parin viimekuun ajalta. Osa niistä on uutuuskirjoja ja osa vanhoja teoksia, jotka ovat vain uusia hankintoja. Tulen joitain näitä uutuuskirjoja esittelemään paremmin tulevissa blogikirjoituksissa. Osa etenkin vanhemmista teoksista jää esittelemättä, sillä esimerkiksi Hahn teosken Moneta Radasponensis on Baijerin alueen 800-1000 -lukujen rahanlyöntiä käsittelevä referenssiteos vuodelta 1976, jonka hankin lähinnä sen vuoksi, että hankkimani Murray Gell-Mannin kokoelmaan kuulunyt Regensburgissa lyöty kolikko löytyy sen sivuilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s