Turun yliopiston mitalikokoelma

Yksi viimeksi hankkimistani kirjoista on emeritusprofessori Paavo Toivasen teos Turun yliopiston historiaa mitalitaiteen valossa (Turun yliopisto, 2015). Kyseessä kokoelmaluettelon kaltainen esitys Turun yliopistoon liittyvistä henkilöistä, jotka ovat saaneet oman mitalin. Teos etenee aukeama kerrallaan: aukeaman vasemmalla sivulla kerrotaan henkilön tiedot ja mitalitaiteilijasta, ja oikealla sivulla on mitali kuvattuna molemmin puolin. Valokuvat ovat värillisiä ja laadukkaita. Teoksessa on sivuja 149 ja teos on kovakantinen.

kansiKirja on mielestäni hankkimisen arvoinen, sillä mitaleiden lisäksi se on mielenkiintoinen pikakatsaus merkittäviin Turussa vaikuttaneisiin tiedemiehiin kuin myös tietenkin itse mitalitaiteeseen, ja siihen kuinka nämä tiedemiehet ja heidän tutkimusalansa on taiteen keinoin kuvattu.

Ja mitä tulee itse kokoelmaan, niin kyse on teoksen kirjoittajan ja hänen vaimonsa Turun yliopiston sisätautiopin emeritaprofessori Auli Toivasen keräämä, ja Turun yliopistolle lahjoittama. Se on pysyvästi nähtävillä Lemminkäisenkatu 3 B:ssä Turun yliopiston Teutorin kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Tien toisella puolella hammaslääletieteen laitoksella on puolestaan Toivasten keräämä mitalikokoelma suomalaisista hammaslääkäreistä, joka on niin ikään myös lahjoitettu Turun yliopistolle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s