Olympialaisaiheiset 2€

Rion kesäolympialaisia ei ole tietenkään unohdettu tai jätetty tarkoituksella huomiotta. Aloitetaan olympialaisteema euroilla, ja tarkemmin sanottuna 2 euron erikoisrahoilla. Olympialaisaiheisia kahden euron erikoisrahoja on lyöty tähän mennessä neljä erilaisia.

olympialaiset2Kaikista tunnetuin on epäilemättä vuoden 2004 Ateenan kesäolympialaisten erikoisraha, jonka valtava lyöntimäärä (yht. 35 miljoonaa kappaletta, joista 500 000 kappaletta rahakortissa) on pitänyt huolen siitä, että rahoja on kulkeutunut joka puolelle Eurooppaa, eikä kierrosta poimituilla rahoilla oikeastaan ole nimellisarvoaan suurempaa arvoa.

Torinossa järjestettiin vuoden 2006 talviolympialaiset. (Ylpeänä veljenä voin muuten todeta siskoni kuuluneen Suomen olympiajoukkueeseen näissä kisoissa.) Mutta palataan aiheeseen: tällöin rahoja lyötiin niin ikään 40 miljoonaa kappaletta. Jostain syystä tänne rahoja ei kulkeutunut samoja määriä kuin vuoden 2004 ateenalaisia.

Seuraavan kerran olympialaisaiheisia erikoiskakkosia lyötiinkin vasta tänä vuonna, sillä Portugalissa ja Belgiassa lyötiin maiden kisajoukkueiden kunniaksi erikoiskakkoset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s