Museo Arqueológico de Alicante MARQ

Alicanten arkeologinen museo MARQ on valittu vuonna 2004 Euroopan parhaaksi museoksi, eikä syyttä. Museon sisälle oltiin rekonstroitu muun muassa oikean kokoinen roomalaisen laivanhylky, paleoliittisen luolan arkeologiset kaivaukset stratigrafisine kerroksineen ja keskiaikainen katedraali näyttävän perusnäyttelyn ohella.

yleis3yleis2yleis1Museo oli kaikilta osin nykyaikainen. Museon näyttelyt kattoivat alueen koko historian esihistorialliselta ajalta aina 1900-luvulle saakka. Museossa oltiin ymmärretty, että rahat ovat kulttuurihistoriallisesti tärkeä ja ihmisiä kiinnostava esineryhmä. Kyseinen alue on monetarisaation näkökulmasta hyvin mielenkiintoinen alue. Alueella omaa rahaa ovat lyöneet muun muassa roomalaiset, iberit, arabit, maurit jne. Rahoja esiintyikin lähes joka vitriinissä, jonka lisäksi niille oli varattu useampia omia vitriinejä.

Museo on ehdottomasti vierailemisen arvoinen mikäli on käymässä Alicantessa. Museokaupassa oli myynnissä numismaattista kirjallisuutta muutama teoksen verran. Arvosana 5/5. Tässä sitten kuvagalleria:

yleis5yleis6yleis8yleis7yleis7balandalusia_dinaarityleis9yleis11yleis10yleis13

Näytteillä oli myös "moderneja" rahoja.

Näytteillä oli myös ”moderneja” rahoja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s