Valtapeliä

Vierailin eilen Turun linnassa tänään avattavan Valtapeliä – Reformaatio Suomessa -näyttelyn avajaisissa. Kyseinen näyttely on Turun museokeskuksen panos reformaation merkkivuodelle. Näyttely oli toteutettu yhteistyössä TUCEMEMS kanssa ja museon omien kokoelmien ohella esineitä oli lainattu Kansallismuseosta, -arkistosta sekä -kirjastosta. Näytteillä oli myös museokeskuksen uusimmat hankinnat, jotka museo hankki kokoelmiinsa jokin aika sitten. Näyttelyn avasi arkkipiispa Kari Mäkinen.

Valtapeliä. #avajaiset #turunlinna

A post shared by @ rahakabinetti on

Näyttelyssä on myös jonkin verran rahoja esillä, joista tässä pieni poiminta. Eilinen perehtyminen näyttelyyn jäi kovin pintapuoliseksi, koska kutsuvieraita oli paljon, joten vitriinien edessä oli kuhinaa. Esillä oli muun muassa Haltiahaan lähteeseen uhrattuja rahoja sekä Tuomiokirkon edustalta 2005-2006 löytynyt rahakätkö, joka sisälsi Kristian II/Kustaa Vaasan klippinkejä (kuva alla).

Esinetekstit löytyivät kosketusnäytöistä, jotka ainakin eilen toimivat asiaan kuuluvalla tavalla. Näyttely on vierailun arvoinen ja aion itsekkin ajan kanssa käydä katsomassa näyttelyn vielä, ja kauempaa tuleville muistutukseksi, että Turun linnan raha- ja mitalikabinettia ei missään nimessä kannata jättää väliin.

Valtapeliä #museum #avajaiset

A post shared by @ rahakabinetti on

Lue myös Kaponieerin bloggaus näyttelystä ja tässä vielä näyttelyn rakentamisesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s