Turun Rahan Päivä 2017

Tänään käynnistyi Turun Rahan Päivä 2017 ja Rahakabinettikin osallistuu tapahtumaan pienellä assignaattinäyttelyllä. Tänä vuonna näyttelyyn ei ollut aikaa panostaa, mutta hienot assignaatinnäköiset flyerit sentään tulin jo hyvissä ajoin tehneeksi.

Pieniä hankintoja tulin tänään tehneeksi, mutta niistä kerron myöhemmin lisää, sillä huomenna saatan tehdä muutaman lisää, joten käydään ne sitten kerralla läpi.

Tämän päivän annista voidaan muun muassa mainita Turun Numismaattisen Seuran esiintyminen klo 11 lavalla. Haastateltavana oli muun Leo Ääri, joka kertoi Raamatun rahojen kokoelmastaan kuin myös Turun rahojen kokoelmastaan. Turun rahojen kokoelman keräämiseen Leo kertoi käyttäneensä noin 40 vuotta. Raamatun rahojen kokoelma sen sijaan oli syntynyt vähemmällä vaivalla, koska antiikin rahat ovat yleisempiä ja halvempia.

Leo Ääri kertoo Turun rahojen kokoelmastaan.

A post shared by @ rahakabinetti on

Äärin kokoelmasta näytteillä oli muun muassa keisari Tiberiuksen denaari liittyen Raamatun kohtaan (Mark. 12: 15–17) ”Näyttäkää minulle raha (eng. tribute penny). He ottivat esiin rahan, ja hän kysyi: ”Kenen kuva ja nimi siinä on?” ”Keisarin”, he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi heille: ”Antakaa keisarille mikä keisarille kuuluu ja Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu.” Tiberiuksen denaarin liittäminen kyseiseen Raamatun kohtaan liittyy kuitenkin kiusallisia ongelmia. Ne joita aihe kiinnostaa enemmän, niin suosittelen katsomaan tämän youtube klipin alla:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s