Pohjoismaisia Rahalehtiä

Nyt, kun kesälomat ovat jo osalla alkaneet on hyvä tehdä katsaus numismaattisiin lehtiin, joita kukin voi lomallaan lukea haluamansa määrän.

Suomessa ilmestyy kaksi lehteä: Suomen Numismaattisen Yhdistyksen julkaisema Numismaattinen aikakauslehti ja Suomen Numismaattikkoliiton julkaisema Numismaatikko. Molemmissa julkaissut on vaihteleva määrä artikkeleja ja muita kirjoituksia ajankohtaisista asioista. Numismaattisessa aikakauslehdessä on lisäksi SNY:n huutokauppakohteet ja Numismaatikkossa paikallisyhdistysten huutokauppaluettelot.

Ruotsin numismaattisen yhdistyksen julkaisu Svensk Numismatisk Tidskrift on hyvin samantapainen Numismaattisen aikakauslehden kanssa, mutta se ei sisällä lainkaan huutokauppalistoja (tätä varten on MISAB).

Ruotsissa on lisäksi joillain paikallisyhdistyksillä omia saman tapaisia huutokauppaläpyskiä ja tiedotuslehtisiä kuin on esim. Turun numismaattisella seuralla.
Norjan Numismaattinen yhdistys julkaisee Norsk Numismatisk Tidsskritf:iä. Se on hyvin samantapainen SNT:n kanssa.

Tanskan numismaattinen yhdistys julkaisee Numismatisk rapport -nimellä kulkevaa vihkosta. Tämän ohella he julkaisevat oman huutokauppalistansa omana läpyskänään.

Sitten viimeisenä pohjoismaisena julkaisuna voidaan esitellä Nordisk Numismatisk Unions Medlemsblad:ia, joka on välillä hyvin tanskapainotteinen, mutta sisältää toisinaan myös Suomea koskevia artikkeleja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s